Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Predstavnici HGK Županijske komore Split u posjeti Gradu Sinju

04.12.2017

Na danas održanom sastanku u Gradu Sinju, gradonačelnica Kristina Križanac i njen zamjenik Denis Glavan razgovarali su s direktoricom ŽK Split Vesnom Friedl i suradnicima o mogućnostima suradnje s ciljem daljnjeg gospodarskog razvoja Sinja.
Uvodno su predstavljena gospodarska kretanja i poslovanje trgovačkih društava sa sjedištem u Sinju u 2016. godini te usporedba s 2015. godinom. Ohrabruju pozitivni trendovi, pri čemu se ističe povećanje broja tvrtki, boja zaposlenih, te pozitivnog neto konsolidiranog financijskog rezultata.
Razgovaralo se i o Gospodarskoj zoni Kukuzovac, uvrštenoj na Kartu investicijskog potencijala koju vodi HGK, a na kojoj se nalaze one zone koje su u mogućnosti pružiti visoku razinu spremnosti za prihvat investitora.
Predstavnici HGK su upoznati s projektima koji su preduvjet i polazišna točka razvoja Grada Sinja i Cetinskog kraja, posebno turizma temeljenog na vjerskim i kulturnim znamenitostima, kao i na prirodnim ljepotama sinjskog kraja. Riječ je o projektima Sinj u sridu, Staza Gospi Sinjskoj te daljnjem razvoju biciklističkih staza. Turistički pokazatelji su u porastu, a uz najavljeno povećanje smještajnih kapaciteta praćeno osmišljenim sadržajima za očekivati je da će se postojeći trend nastaviti i u budućnosti.
Kako je porast gospodarskih aktivnosti i kvalitetno poduzetničko okruženje zajednički interes Grada Sinja i HGK Županijske komore Split, dogovorena je konkretna suradnja kroz održavanje edukativnih radionica. Na njima će se poslovnim subjektima i svima zainteresiranima ukazati na mogućnosti koje se pružaju za unaprijeđenje poslovanja, prvenstveno u sektorima turizma i poljoprivrede.

Komentari:

Trenutno nema unesenih komentara. Budite prvi i unesite svoj komentar!
Za slanje komentara morate se prijaviti. Prijaviti se možete ovdje
Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj