Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Search

Novosti

Čestitka povodom Dana antifašističke borbe

22/06/2017

Obilježavajući Dan antifašističke borbe, prisjećamo se značajne uloge antifašizma u novijoj europskoj povijesti, kao i dana kada su Hrvatski antifašisti vođeni idealom slobode, organizirano krenuli u borbu protiv fašističke okupacije zemlje. Obilježavanje Dana antifašističke borbe doprinos je izgradnji mira u svijetu, razvitku tolerancije i poštivanju sloboda i različitosti svih naroda.
Na današnji dan odajemo i počast svim hrvatskim građanima koji su svojim sudjelovanjem u antifašističkom pokretu, postavili temelje državne suverenosti na kojima je izgrađena i današnja, suvremena i demokratska Hrvatska.
Tim povodom, ispred Grada Sinja i zaposlenika Gradske uprave, svim sugrađankama i sugrađanima, svim građanima Republike Hrvatske čestitamo Dan antifašističke borbe!
 
Gradonačelnica: Kristina Križanac
Zamjenici gradonačelnice: Denis Glavan i  Zlatko Ugrin

OBILJEŽAVANJE DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE I DANA DRŽAVNOSTI

21/06/2017

Dana 22. lipnja (četvrtak) 2017. godine, Grad Sinj polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno će obilježiti državni blagdan „Dan antifašističke borbe“, dok će  dana 25. lipnja (nedjelja) 2017. godine, isto tako, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prigodno obilježiti državni blagdan „Dan državnosti“. Pozive s  Programom obilježavanja, možete preuzeti ispod ove objave.
 
Poziv i program obilježavanja – Dan antifašističke borbe

Poziv i program obilježavanja – Dan državnosti

Nova regulativa o radnom vremenu i uredovnim danima

21/06/2017

Dana 20. lipnja 2017. godine, Gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac donijela je  Odluku  o radnom vremenu i uredovnim danima u Gradskoj upravi Grada Sinja,. Odluku možete preuzeti ispod ove objave.
 
Odluka o radnom vremenu i uredovnim danima u Gradskoj upravi Grada Sinja

OBAVIJEST ZAINTERESIRANIM GOSPODARSKIM SUBJEKTIMA

21/06/2017

Sukladno čl. 198. st. 3. zakona o javnoj nabavi (NN 120/16), naručitelj Grad Sinj oglašava prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima prije pokretanja otvorenog postupka javne nabave za radove rekonstrukcije ulica u sklopu Urbanističke cjeline Sinj (Vrlička ulica, Ulica Andrije Kačića Miošića). Savjetovanje traje do 26. lipnja 2017. godine. Primjedbe i prijedlozi dostavljaju se isključivo pisanim potem na e-mail: jelena.kekez@sinj.hr
 
Pripadajuću dokumentaciju možete preuzeti ispod ove objave

Dokumentacija o nabavi CPV 45454000-4

Troškovnik KM-REK

Troškovnik AKM

Troškovnik V-VP

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJA

20/06/2017

Predstojnik Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, temeljem čl. 87. Zakona o lokalnim izborima sazvao je konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Grada Sinja za dan 26. lipnja 2017. godine (ponedjeljak) u 17:00 sati. Sjednica će se održati u prostorijama Gradske vijećnice, na adresi Grad Sinj, Dragašev prolaz 24.

Poziv i dnevni red možete pogledati ovdje.

Primopredaja vlasti: gradonačelnica Kristina Križanac službeno stupila na dužnost

19/06/2017Dana 19. lipnja 2017. godine, Gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac i Zamjenici gradonačelnice Denis Glavan i Zlatko Ugrin,  činom primopredaje izvršnih ovlasti  i službeno su stupili na dužnost.   U uredu gradonačelnice  jutros je od povjerenika Vlade Republike Hrvatske Igora Vidaline vlast u gradu preuzela izabrana gradonačelnica Kristina Križanac. Gradonačelnica Križanac je dužnost preuzela zajedno sa svojim zamjenicima Denisom Glavanom  i Zlatko Ugrinom koji su nazočili primopredaji.  Gradonačelnica Križanac  je od povjerenika  preuzela   primopredajni zapisnik i izvješće o primopredaji izvršnih ovlasti.
Čestitajući na izboru gradonačelnici Kristini Križanac i njenim zamjenicima Denisu Glavanu i Zlatku Ugrinu, Vidalina je kazao kako je Grad Sinj za vrijeme njegovog mandata, poslovao pozitivno i stabilno, te se ukratko osvrnuo na učinjeno u prethodnom razdoblju. Poželio je gradonačelnici  i njenim zamjenicima puno uspjeha u poslu, te se zahvalio Vladi Republike Hrvatske  što mu je povjerila odgovornu i časnu dužnost vođenja Grada Sinja u prethodnom razdoblju.
Gradonačelnica Kristina Križanac, još jednom zahvalila je  građanima Grada Sinja na povjerenju koje su iskazali njoj i njenim zamjenicima te dodala kako Sinj očekuje veliki posao u narednom vremenu, pogotovo oko dva najvažnija projekta „Aglomeracije Sinj“ i projekta „Sinj u sridu“. Dodala je kako slijedi konstituiranje Gradskog Vijeća i donošenje tehničkog proračuna za 2017. godinu, kao osnovnih preduvjeta da bi sve otpočete  projekte i  dovršili.

LOKALNI IZBORI 2017. GODINE

16/06/2017

Na osnovi članka 101. i 102. stavka 1. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne novine", broj 144/12 i 121/16, u daljem tekstu: Zakon), nakon provedenog drugog kruga glasovanja za gradonačelnika Grada Sinja 4. lipnja 2017., Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja, dana 16. lipnja 2017., utvrdilo je i objavljuje konačne rezultate izbora za gradonačelnika Grada Sinja.

Konačni rezultati izbora za gradonačelnika Grada Sinja

LOKALNI IZBORI 2017. GODINE

05/06/2017

Na osnovi članka 101. i 102. stavka 1. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne novine", broj 144/12 i 121/16, u daljem tekstu: Zakon), nakon provedenog drugog kruga glasovanja za gradonačelnika Grada Sinja 4. lipnja 2017., Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja, utvrdilo je i objavljuje rezultate izbora za gradonačelnika Grada Sinja.

Rezultati izbora za gradonačelnika Grada Sinja

3. Tripalovi dani u Sinju

01/06/2017

U organizaciji Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo, 2. i 3. lipnja u Alkarskim dvorima, s početkom u 16 sati upriličit će se ‘Tripalovi dani u Sinju 2017’.  Znanstveno-stručni skup u okviru trećih po redu Tripalovih dana u Sinju bavit će se aktualnom temom razvijenih demokracija – otvorenim društvom. Na skupu će govoriti istaknuti profesori, predstavnici civilnog društva i predstavnici stranih veleposlanstava u Hrvatskoj koje će javno iznijeti i razmijeniti svoje uvide i istraživanja o stanju otvorenosti društva u Hrvatskoj i Europi. Centar Miko Tripalo pokrenuo je Tripalove dane u Sinju 2015. godine kao znanstveno-stručnu i kulturnu manifestaciju kojom se na prigodan način obilježava povezanost Mike Tripala i njegovog rodnog grada Sinja. Domaćin Tripalovih dana u Sinju je poduzetnik i član Centra Miko Tripalo gospodin Branko Roglić.

Program skupa možete pogledati ovdje.

Uručenje darovnice Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači u Sinju

01/06/2017

Dana 2. lipnja 2017.g., u 11,30 sati, uručit će se darovnica novčane pomoći u iznosu od 288 640 kuna, prikupljenih od prodaje ulaznica za Svečanu Sinjsku alku u Vukovaru – Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Podružnica Sinj. Naime, u Gradu Vukovaru, 06. svibnja 2017. godine održala se Svečana Sinjska alka u čast žrtve junaka u obrani grada heroja – Grada Vukovara, svih poginulih i preminulih hrvatskih branitelja i nevinih žrtava Domovinskog rata.
Odlukom Organizacijskog odbora Svečane Sinjske alke u Vukovaru, na prijedlog Grada Vukovara i gradonačelnika Ivana Penave, odlučeno je da se sredstva prikupljena od prodaje ulaznice za Svečanu Sinjsku alku u Vukovaru uruče Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Podružnica Sinj, Centru koji skrbi i brine o djeci s posebnim potrebama, kao izraz prijateljstva i zahvale Viteškom alkarskom društvu i Gradu Sinju, na povijesnoj Alki koja se održala u Vukovaru.
Tim povodom, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava uz nazočnost predsjednika Viteškog alkarskog društva Sinj, dr. Stipe Jukića, slavodobitnika Svečane Sinjske alke u Vukovaru alkara Ante Zorice, te Povjerenika Vlade RH za Grad Sinj Igora Vidaline u prostorijama Sinjske podružnice Juraj Bonači, uručit će ravnateljici ustanove Snježani Čotić, darovnicu u iznosu od 288 640 kuna za poboljšanje uvjeta i rada te sinjske podružnice.

Stranica: 1 od 117
Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj