Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Imenovani ravnatelj i zamjenik ravnatelja JVP Grada Sinja

18.10.2017

Gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac, nakon provedenog javnog natječaja i postupka odabira, na prijedlog Upravnog vijeća dana 13. listopada 2017. godine  donijela je Odluku  o imenovanju Stipe Ančića za  ravnatelja (zapovjednika) Javne vatrogasne postrojbe Grada Sinja, a Sašu Vukovića za  zamjenika ravnatelja (zapovjednika). Ravnatelj i zamjenik imenovani su na mandat od četiri godine.

Izvješće o visini troškova lokalnih izbora i načinu njihova korištenja

18.10.2017

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja, nakon provedenih lokalnih izbora koji su se održali u svibnju i lipnju ove godine,  objavilo je  Izvješće o visini troškova lokalnih izbora  i načinu njihova korištenja. Izvješće možete pogledati ispod ove objave.

Izvješće

Otvoren 8. Festival znanosti Sinj - 2017.

17.10.2017Dana 16. listopada 2017. g., u organizaciji udruge „Znanost i Alka“ u prepunoj dvorani Alkarskih dvora otvoren je 8. Festival znanosti - Sinj. Festival se uz potporu Grada Sinja, Ministarstva znanosti i obrazovanja i županije Splitsko dalmatinske održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, a svečano ga je otvorila izaslanica predsjednice RH, gđa. Renata Margaretić Urlić. Uvodno su se prisutnima obratili predsjednik Organizacijskog odbora, Mislav Cvitković, izaslanik župana Tomislav Đonlić, pročelnik UO za društvene djelatnosti i gradonačelnica grada Sinja, Kristina Križanac. Zaželjevši svima dobrodošlicu u Grad Sinj, gradonačelnica Križanac je međuostalim kazala: ‘Ovaj Festival je dokazao da ima budućnost, jer evo dugi niz godina se održava se u našem gradu i naravno da staje uz bok velikim gradovima. Ovo je za grad Sinj jedna velika stvar i svi zapravo želimo dokazati kako jedino znanjem imamo budućnost’. Poslije otvaranja prvo predavanje održao je prof. dr. znanosti Ivan Đikić. Prof. Đikić je govorio o tumorima, bakterijama, obrazovanju i tome što trebamo napraviti da bi obrazovanje bilo kreativno i atraktivno mladima, a kraj predavanja posvetio je jednoj ozbiljnoj temi – odlasku mladih i obitelji iz Hrvatske. Nakon predavanja prof. dr. sc. Guya Paića održala se tribina i okrugli stol ‘Reforma obrazovanja – reforma budućnosti ili prošlosti?’, na kojem se raspravljalo o ciljevima, sredstvima, kvaliteti postojeće i zamislima buduće reforme obrazovanja. Festival znanosti Sinj 2017. nastavlja se prema programu koji je prethodno objavljen, a može se pronaći i na stranici www.fzsinj.org

Isplata naknade za ogrjev korisnicima zajamčene minimalne naknade

17.10.2017

Dana 18. listopada 2017. godine (srijeda) počinje isplata naknade za ogrjev korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja Grada Sinja, koji se griju na drva. Sredstva u iznosu od 950,00 kuna po korisniku (samac ili kućanstvo), osigurala je Splitsko-dalmatinska županija. Isplata će se vršiti uz obvezno predočenje osobne iskaznice nositelja prava na pomoć, u zgradi Gradskog društva Crvenog križa Sinj, Miljenka Buljana 37, dana 18. listopada (srijeda) od 10-14 sati, a ostalih dana od 09:00 do 14:00 sati.

Natječaj za dodjelu studentskih stipendija u 2017./2018. akademskoj godini

16.10.2017

Dana 16. listopada 2017. godine Grad Sinj raspisao je natječaj za  dodjelu studentskih stipendija u 2017./2018. akademskoj godini. Tekst natječaja i ostale akte u svezi istoga možete preuzeti ispod ove objave. Rok za podnošenje prijava otvoren je zaključno do 17. studenoga 2017. godine.
 
Zaključak o raspisivanju natječaja

Natječaj

Obrazac prijave na natječaj

8. Festival znanosti Sinj 2017.

16.10.2017

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, gđe. Kolinde Grabar Kitarović te uz potporu Grada Sinja i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Sinju od  16. do 21. listopada 2017. godine, u prostoru Alkarskih dvora održati će se osmi po redu Festival znanosti Sinj 2017. godine. Svečanost otvorenja održati će se 16. listopada 2017.g. u Alkarskim dvorima s početkom u   17:30 sati.
Ovaj događaj je od iznimne važnosti za Grad Sinj, jer mladima Sinja ali i svim zainteresiranima, na zanimljiv način približava dosege znanosti i njezinu važnost u svakom društvu koje teži napretku. Program Festivala možete preuzeti ispod ove objave.

Program

Gradonačelnica Kristina Križanac primila Sinjske mažoretkinje

13.10.2017

U Gradskoj vijećnici gradonačelnica Sinja Kristina Križanac danas je upriličila prijam za Sinjske mažoretkinje, koje su još jednom postale europske prvakinje.
Uz gradonačelnicu i mažoretkinje prijemu su nazočili dogradonačelnici Zlatko Ugrin i Denis Glavan te djelatnik Gradske uprave Željko Sesardić. Sinjske mažoretkinje su se po 13. put otkada postoje i 10. put zaredom okitile titulom europskih prvakinja. Na Europskom prvenstvu u nizozemskom gradu Almereu postale su prvakinje Europe u kategorijama Paradna grupa seniori i Tradicionalni mažoret juniori.
U ime Grada Sinja, gradonačelnica Križanac voditeljici i trenerici Vesni Samardžić i mažoretkinjama je dodijelila 5 tisuća kuna kao nagradu za uspjeh te obećala kako će se truditi u budućnosti još više pomagati rad Sinjskih mažoretkinja, u skladu s mogućnostima Grada.
Prisutnim mažoretkinjama zamjenik gradonačelnice Denis Glavan uručio je ruže, a voditeljica mažoretkinja gradonačelnici je za uspomenu na ovaj dan poklonila suvenir – tradicionalnu nizozemsku klompu.

Prijam Sinjskih mažoretkinja nakon uspjeha na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj

12.10.2017

Dana 13. listopada 2017. godine (petak) u Gradskoj vijećnici s početkom u 10:00 sati gradonačelnica Kristina Križanac priredit će svečani prijem za Sinjske mažoretkinje koje su na Europskom prvenstvu u nizozemskom gradu Almereu, postale prvakinje Europe u kategorijama Paradna grupa seniori i Tradicionalni mažoret juniori, uz zapažene nastupe i u ostalim kategorijama u kojima su nastupile, te im, uz čestitke za postignute rezultate, uručiti prigodne nagrade.

Čestitka povodom Dana neovisnosti

08.10.2017Obilježavajući Dan neovisnosti, prisjećamo se 08.listopada 1991. godine i povijesne odluke kada je Sabor Republike Hrvatske godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih sveza Republike Hrvatske s bivšom državom. Prigoda je to za iskazivanje zahvalnosti i odavanje počasti svima koji su sudjelovali u obnovi samostalne hrvatske države, u njezinoj obrani i oslobađanju, a naročito onima koji su svoje živote utkali u temelje slobodne i neovisne nam Hrvatske.
Želeći da svi zajedno i dalje radimo na dobrobit našeg Grada i Domovine, svim sugrađankama i sugrađanima upućujemo iskrene čestitke i želimo sretan Dan neovisnosti!

Gradonačelnica, Kristina Križanac

Zamjenici gradonačelnika, Denis Glavan i Zlatko Ugrin

Obilježena obljetnica osnutka 126. brigade i Dan neovisnosti

06.10.2017Danas, 06. listopada 2017.,  u organizaciji Udruge ‘Veterani 126. brigade Sinj’ i Grada Sinja obilježena je 26. godišnjica od osnutka brigade i Dan neovisnosti Republike Hrvatske.
Kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Spomen parku hrvatskih branitelja položeni su vijenci i zapaljene svijeće za poginule i preminule pripadnike 126. brigade, kao i za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. Vijence su položila izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, Županije Splitsko-dalmatinske, gradova Sinja, Trilja i Vrlike, udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja cetinskog kraja, VAD-a, GO HDZ-a Sinj i MOST-a nezavisnih lista.
Molitvu odrješenja za poginule branitelje predvodio je sinjski župnik fra Perica Maslać. Prisutnima se obratio brigadni general u miru Veselko Gabričević istaknuvši kako se stalno treba isticati vrijednosti obrambenog Domovinskog rata, jer nikakav građanski rat nije ovdje bio, kako se sada ističe iz Srbije. Samo je jedna istina – Hrvatska se branila.
Čestitajući dan 126. brigade, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban istaknuo je odlučnost hrvatskih branitelja u obrani Domovine i stvaranju njene neovisnosti.
U ime Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra Tome Medveda čestitku za ovu obljetnicu okupljenima i pripadnicima 126. brigade uputio je državni tajnik Ivan Vukić-Niper koji je istaknuo kako Vlada RH i resorno ministarstvo neće odstupiti ni milimetra kada je u pitanju dignitet Domovinskog rata i primjena novog Zakona o hrvatskim braniteljima.
Nakon pozdravnih govora pročitana je čestitka sinjske izvršne vlasti i Gradskog vijeća Grada Sinja u prigodi 26. obljetnice od osnutka 126. Brigade HV-a i Dana neovisnosti RH. Vijenci i svijeće potom su položeni kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Stranica: 1 od 126
Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj