Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Novosti

Obilježavanje 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada

29.04.2017

Povodom 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada,  u Gradskom parku Grada Sinja, kod Vodoskoka Tri generacije,  dana 1. svibnja 2017. godine (ponedjeljak) s početkom u 10:30 sati održati će se tradicionalno druženje građana, uz glazbu, prvosvibanjski grah i piće. Pozivamo poštovane  sugrađanke i sugrađane, radnice i radnike  da se pridruže obilježavanju Praznika rada i svojim dolaskom uveličaju predmetno događanje.

Odluka o privremenom financiranju za razdoblje siječanj – lipanj 2017. godine

19.04.2017

Povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Grad Sinj Igor Vidalina donio je Odluku o privremenom financiranju za razdoblje siječanj – lipanj 2017. godine, kao dopunu odluke za prvo tromjesečje kojom se planski obuhvaća razdoblje i od 01. travnja do 30. lipnja.
Odluka o privremenom financiranju poslova, funkcija i programa gradskih tijela i drugih proračunskih korisnika Grada Sinja za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2017. godine stupila je na snagu u subotu 15. travnja objavom u Službenom glasniku Grada Sinja, a planirana je u iznosu od 26.265.000,00 kn, što je razmjerno izvršenim rashodima prethodne godine odnosno najviše 1/2 njihovog ostvarenja u prethodnoj godini kao cjelini, uvećanim za iznos 5.475.000,00 kn primljenog predujma iz EU sredstava za realizaciju projekta „Sinj u sridu“.
U sklopu Odluke i u drugom tromjesečju predviđena su dostatna sredstva za sve postojeće programe, subvencije poduzetništvu, mjere Socijalnog programa, dotacije gradskim ustanovama: vrtićima, gradskoj knjižnici i KUS-u , donacije školstvu, vatrogastvu, udrugama u kulturi, udrugama civilnog društva i sportskim klubovima, održavanju komunalne infrastrukture i slično. Odlukom su također osigurana sredstva i za podmirenje prethodno preuzetih obveza te realizaciju projekta koji su započeti, a nisu dovršeni sukladno njihovom izvršenju u prethodnoj godini (izgradnja gradske sportske dvorane).
Odluka je pripremljena temeljem odredbe Zakona o proračunu, članka 42. u smislu izrade financijskog akta, te članka 12. u smislu transparentnosti planiranja proračunskih sredstva i osigurat će nastavak redovitog funkcioniranja Grada Sinja do lokalnih izbora i uspostave Tijela Grada Sinja.

Odluka o privremenom financiranju za razdoblje siječanj – lipanj 2017. godine

USKRSNA ČESTITKA

14.04.2017Poštovane sugrađanke i sugrađani!
 
Uskrs je blagdan svjetla i vjere koji u ljudima rađa novu nadu i optimizam. Neka nam ovaj najveći kršćanski blagdan bude nadahnuće za više ljubavi i  međusobnog povjerenja ali i poticaj da se hrabro nosimo s izazovima svakodnevice, da činimo dobro drugima, pridržavajući se temeljnih kršćanskih, moralnih i ljudskih vrijednosti.
Uz želju da uskrsna svjetlost obasja i ispuni vaše domove i obitelji, u ime Grada Sinja i  zaposlenika Gradske uprave,  svima  želim sretan i blagoslovljen Uskrs.
 
Povjerenik Vlade RH za Grad Sinj
Igor Vidalina

Podjela uskršnjih poklon paketa

11.04.2017

U prigodi blagdana Uskrsa, dana 13. i 14. travnja (četvrtak i petak) 2017. godine, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj dijelit će se uskršnji poklon-paketi korisnicima zajamčene minimalne naknade prema evidenciji Centra za socijalnu skrb Sinj, koji imaju prebivalište na području Grada Sinja. Poklon-pakete osigurao je Grad Sinj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sinj.
Podjela će se vršiti isključivo uz predočenje osobne iskaznice korisnika zajamčene minimalne naknade:
- u četvrtak 13.04. od 10:00 do 18:00 sati,
- u petak 14.04.  od 08:00 do 12:00 sati.

Javni poziv "Dani Alke i Velike Gospe 2017. g."

10.04.2017

Dana 10. travnja 2017.g, Ured Grada, Grada Sinja na temelju članka 69. Statuta Grada Sinja (Službeni glasnik Grada Sinja broj 10/09 i 02/13) objavljuje Javni poziv za predlaganje kulturnih programa, te  sportskih i drugih programa u sklopu manifestacije „Dani Alke i Velike Gospe 2017“.  Javne pozive možete preuzeti ispod ove objave.
Rok za podnošenje prijedloga traje od 10. travnja 2017. g. do 12. svibnja 2017. g.
 
Javni poziv kulturni programi

Javni poziv sportski i drugi programi

Obrazac

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2017. godini

10.04.2017

Na temelju Zaključka Povjerenika Vlade RH za grad Sinj o pokretanju inicijative za provedbu Programa Javnih radova, dana 10. travnja 2017. godine objavljuje se Poziv za  prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2017.godini. Konkretno, radi se o programima realizacije projekata iz područja komunalnih radova gdje je oglašen prijem za 10 osoba,  te zaštite, uređenja i održavanja objekata kulture, istraživanja kulturno povijesne baštine i organiziranja kulturnih manifestacija, gdje je također oglašen prijem za 10 osoba. Prijave se podnose u zgradi Gradske uprave (soba broj 29, tel. 708 – 608) popunjavanjem obrasca za prijavu. Rok za prijavu kandidata otvoren je od 10. do 18. travnja 2017. godine. Poziv i prijavnica mogu se preuzeti ispod ove objave.

Poziv

Prijavnica, obrazac

12. “Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, Sinj, 2017.”

04.04.2017

Dana  08. i 09. travnja 2017. godine, u Gradu Sinju održati će se 12. “Nacionalni Sajam Pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, Sinj, 2017.”. Svečano otvaranje sajma previđeno je za dan 08.04.2017. (SUBOTA)  u 11:30 sati u hotelu Alkar. Najavu događanja i pozivnicu možete pogledati ispod ove objave.

Pozivnica i program

U projektu „Sinj u sridu“ oglašena prva javna nadmetanja

03.04.2017

Grad Sinj, nakon dobivanja potrebnih suglasnosti od SAFU-a,  raspisao je prva javna nadmetanja u provedbi realizacije integriranog projekta obnove kulturne baštine „ Sinj u sridu“.
 
Sukladno planu nabave, na Elektroničkom oglasniku javnu nabave – NN RH, dana 03.travnja 2017. godine,  objavljene su sljedeće nabave:
- javna nabava za Radove rekonstrukcije zgrade Palacina  s uređenjem okoliša  (broj objave: 2017/S 0F2 – 0006102), procijenjene vrijednosti  13.520.000,oo KN bez PDV-a;
- javna nabava za nabavu opreme za tvrđavu Grad, tvrđavu Kamičak i ulice u središtu Grada Sinja - 6 grupa nabave ( broj objave : 2017 /S 0F2- 0006040), procijenjene vrijednosti  1.007.993,6o KN bez PDV-a;
 
Još ranije, dana 31. ožujka 2017. godine Grad Sinj na službenim stranicama Grada Sinja  (link:
http://www.sinj.hr/Javnanabava/tabid/5257/Default.aspx) objavio je i dvije bagatelne nabave:
- Usluge ovlaštenog inženjera građevine u projektu „ Sinj u sridu“, procijenjene vrijednosti  142.465,86  KN bez PDV-a,
- Usluga izrade koncepta i režije predstave , vertikalne koreografije , svjetla i kostimografija – Alka ples slobode - procijenjene vrijednosti  15.000,oo KN bez PDV-a.
U skladu sa planom nabave, kroz mjesec travanj  Grad Sinj  oglasiti će još 5 nadmetanja, a isto tako skoro se očekuje i oglašavanje javnih nabava od strane Viteškog alkarskog društva i JU Rera SD - partnera u projektu.

16 MJESECI RADA SOCIJALNE SAMOPOSLUGE GRADA SINJA 11./2015. – 2./2017.

30.03.2017

Dana 16. studenog 2015.g., u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa, ul. Miljenka Buljana 37, Sinj, otvorena je Socijalna samoposluga. Socijalna samoposluga osmišljena je kao projekt suradnje, solidarnosti, partnerstva i dobročinstva kako bi se pomoglo socijalno najugroženijim pojedincima i obiteljima s područja Grada Sinja. O aktivnostima Socijalne samoposluge Grada Sinja od otvaranja do konca veljače 2017. godine, možete se informirati ovdje.

Prijem hrvatskih branitelja koji iz Nove Gradiške pješke hodočaste u Vatikan

22.03.2017

    

Skupina od osam branitelja iz Nove Gradiške već neko vrijeme pješice putuje prema Vatikanu. Ondje će se pokloniti Papi Franji koji će ih primiti na posebnoj audijenciji te će zahvaliti Svetoj Stolici na svemu što je učinila za Hrvatsku i hrvatski narod. Na put dugačak 900 kilometara, koji su simbolično nazvali 'Milijun koraka', branitelji prelijepe slavonske ravnice iz Nove Gradiške prema Vatikanu krenuli su prvog dana u ožujku. Ovim simboličnim hodom namjeravaju sačuvati sjećanje na Domovinski rat, oživjeti prijateljstvo i mnogobrojne uspomene. Put traje 35 dana, dnevno između 30 i 35 kilometara. Nakon što su pješke stigli u Split, do ukrcaja na trajekt koji će ih prevesti do Ancone, prema njihovoj želji gostoprimstvo im je pružio i osigurao Grad Sinj.
Jutros su ih u Gradskoj upravi dočekali Povjerenik Vlade RH za Grad Sinj, Igor Vidalina i zamjenik predstojnika Željko Sesardić, te su potom zajedno zapalili svijeće ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Spomen parku hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Nakon toga branitelji su posjetili tvrđavicu Kamičak, crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske gdje su se duhovno osnažili za nastavak puta koji ih očekuje, a zatim obišli i Muzej Sinjske Alke te spomen sobu  poginulih branitelja u prostorijama Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja  Sinja i Cetinskog kraja.  Povjerenik Vidalina, čestitao je i zahvalio Novogradiškim braniteljima na ovom pothvatu, kao i  promoviranju istinskih vrijednosti Domovinskog rata i želji da se na ovaj način -  hodočašćem u korizmeno vrijeme, zahvali Svetoj Stolici i Vatikanu na svemu što su učinili za Hrvatsku državu. Poželio im je ugodan nastavak puta do Vatikana i sretan povratak u njihovu  Novu Gradišku. Dolazak branitelja u Rim očekuje se početkom travnja, a poklon koji su namijenili papi Franji škrinja je izrađena od tri vrste drva u kojoj se nalazi slavonska tkanica, reklja i šešir te pismo Svetom Ocu.

Stranica: 1 od 114
Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnika:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj