Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Pravo na pristup informacijama

Službenica za informiranje

Marija Šimac

Tel: 021/708-631
Fax: 021/826-591
e-mail:
 marija.simac@sinj.hr


Pravo na pristup informacijama

   Pravo na pristup informacijama je temeljno ljudsko pravo koje se štiti Ustavom Republike Hrvatske, Europskom konvencijom o ljudskim pravima i slobodama, Konvencijom o pristupu informacijama, međunarodnim ugovorima i Zakonom o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“, broj 25/13.).
   Cilj Zakona o pravu na pristup informacijama je omogućiti i osigurati ostvarivanje Ustavom Republike Hrvatske zajamčenog prava na pristup informacijama, kao i na ponovnu uporabu informacija fizičkim i pravnim osobama putem otvorenosti i javnosti djelovanja tijela javne vlasti.
   Pravo na pristup informacijama temelji se na načelima javnosti, slobodnog pristupa uz ograničenja propisana zakonom, načelima pravodobnosti, potpunosti i točnosti informacije, načelu jednakosti i načelu raspolaganja informacijom.
   Zakon o pravu na pristup informacijama  daje svim domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama,  na jednak način i pod jednakim uvjetima  pravo na pristup informacijama.  Pravo na pristup informaciji i ponovnu uporabu informacije ostvaruje se podnošenjem zahtjeva tijelu javne vlasti. Tijelo javne vlasti će odlučiti o zahtjevu za pristup informaciji i ponovnu uporabu informacije najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja urednog zahtjeva.
   Grad Sinj javnost informira putem službene web stranice dokumentima i informacijama koje posjeduje i koji su javno dostupni u elektroničkom obliku i moguće im je pristupiti bez upućivanja posebnog zahtjeva, a pristup svim ostalim informacijama i dokumentima ostvaruje se podnošenjem usmenog ili pisanog zahtjeva.
   Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija ostvaruje se podnošenjem zahtjeva službeniku za informiranje Grada Sinja na sljedeće moguće načine:
1. putem telefona na broj: 021 708 631
2. putem faksa na broj: 021 826 591
3. elektroničkom poštom službeniku za informiranje:
marija.simac@sinj.hr na obrascu Zahtjev za pristup informacijama/Zahtjev za ponovnu uporabu informacija
4. poštom na adresu: Grad Sinj, Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj na obrascu Zahtjev za pristup informacijama/Zahtjev za ponovnu uporabu informacija
5. osobno na adresu: Grad Sinj, Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj na obrascu Zahtjev za pristup informacijama/Zahtjev za ponovnu uporabu informacija

Odluka o ustrojavanju kataloga informacija

Katalog informacija

Zahtjev - pravo na pristup informacijama

Zahtjev za ponovnu uporabu informacija

Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2016. godinu

Izvješća o provedi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2017.  godinu
Godišnje izvješe
Godišnje izvješeSlužbeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj