Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaSavjetovanjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži

Program 

 
 PRATIMO ZA VAS 
krediti 
bespovratna sredstva
 potpore

Kulturno umjetničko središte Sinj

Matični broj: 060173173
Tvrtka: Kulturno umjetničko središte Sinj
Sjedište: Sinj, Glavička 0
Pravni oblik: ustanova

Zastupnik: Boris Filipović-Grčić
Funkcija: zastupnik
Ovlaštenje: ravnatelj, zastupa ustanovu pojedinačno i samostalno

Galerija Galiotović

Galerija Galiotović

 

  Galerija Galiotović smještena je u trokatnoj zgradi na Alkarskom trkalištu posebno adaptiranoj u tu svrhu. Zgrada je građena u 19 stoljeću klesanim kamenom kao stambeni objekt obitelji Videka. Na oko 400 m2 površine smještena su dva izložbena prostora i prostori opremljeni za razne radionice. 


  
  Galerija djeluje kao podružnica Kulturno umjetničkoj središta Sinja, a otvorena je u kolovozu 1999. godine. Ime nosi po donatorici objekta gospođi Ivi Galiotović koja je svoju ušteđevinu darovala za potrebe izgradnje. Od svojega otvaranja do danas Galerija bilježi vrlo živu kulturnu djelatnost.


 
  U prostorijama Galerije do sada je bilo preko pedeset izložbi, a izlagala su velika imena hrvatske likovne umjetnosti od kojih ćemo istaknuti samo neke poput Mladena Veže, Mile Skračića, Josipa Botterija Dinija, Josipa Trostmanna, Kažimira Hraste, Josipa Generalića, Željka Mucka.

Galerija otvara vrata i sinjskim likovnim stvarateljima.

 
   Osim izložbi u Galeriji Galiotović održavaju se i koncerti klasične glazbe. Za istaknuti su gitaristi Darko Petrinjak i Goran Listeš, a također se organiziraju promocije, predavanja i drugi slični programi.

U ovih nekoliko godina rada i djelovanja Galerija Galiotović je postala prepoznatljiv kulturni subjekt kako na prostoru Grada Sinja tako i šire.

Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija

Grad Sinj

Dragašev prolaz 24
21230 Sinj

Ured Gradonačelnice:
021/821-081

Radno vrijeme: 7,30 - 15,30
(pauza 11,00 - 11,30)

Stranke se primaju uz prethodnu najavu kod nadležnih pročelnika.

IBAN: HR36 2390 0011 8389 0000 3

Fax: 021/826-591

e-mail: info@sinj.hr

Pošalji upit

Copyright 2008-2011 Grad Sinj