Službene stranice grada Sinja

Sinjska alkaGospa sinjskaGradovi prijateljiProjekti Grada SinjaKrediti, potpore, sredstvaOdbor za prevenciju kriminalitetaSavjet mladihObavijesti o nepropisno odbačenom otpadu
  Traži


 

 
 PRATIMO ZA VAS 
krediti 
bespovratna sredstva
 potpore

Gradska knjižnica Sinj

 

Naziv: JAVNA GRADSKA USTANOVA GRADSKA KNJIŽNICA SINJ
Adresa: Glavička b.b. Sinj

Knjižnica je sada smještena na katu zgrade Narodnog sveučilišta. U ove prostore preseljena je u lipnju 1999. godine. Tlocrtna joj je površina 238,60 m2, od toga 46,30m2 je spremište koje ostalo na starom mjestu. Prostor knjižnice je nepravilnog oblika u kojem su fizički odvojeni centralni prostor i dvije zasebne prostorije. Nepravilni oblik centralnog prostora omogućuje jednostavnu podjelu prostora na Odjel za odrasle i Odjel za djecu. Knjižnica je opremljena standardnim namještajem.

Djelatnost:
Na temelju članka 8. Zakona o knjižnicama, Narodne novine br. 105, od 9. listopada 1997. godine, Gradska knjižnica Sinj je prema namjeni i vrsti knjižničnog fonda narodna knjižnica, što znači da se na istu odnose Standardi  za narodne knjižnice u  Republici Hrvatskoj.

 
Odgovorna osoba: Mladenka Macan, ravnateljica knjižnice, diplomirana knjižničarka
Telefon/fax: 021/821-283
Matični broj: 60145564
Poslovna banka:  HVB Splitska banka d.d. Split
Broj žiro računa: 2330003-1100026823
Broj zaposlenih: Knjižnica ima dva djelatnika

Izdvajamo:
KNJIŽNI FOND
Knjižni je fond obrađen prema univerzalnoj decimalnoj klasifikaciji, a obuhvaćen je abecednim i stručnim katalogom na Odjelu za odrasle, te abecednim i naslovnim katalogom  dječjih knjiga. Raspored knjiga na policama slijedi pravila struke, tj. knjige su poredane abecednim redom prezimena autora i po znanstvenim područjima. Trenutno stanje fonda je 27 779 svezaka, odnosno 16 853 naslova. Posljednjih godina Knjižnica prikuplja građu na nekonvencionalnim medijima (CD, CD-ROM), pa trenutno imamo nešto preko stotinjak jedinica takve građe. Isto tako intenzivnije prikupljamo građu za Zavičajnu zbirku.

INFORMATIZACIJA
Knjižnica je putem javnog natječaja Ministarstva kulture dobila sredstva za nabavu informatičke opreme i od siječnja 2000. godine započela informatizaciju svojeg poslovanja. Nabavljen je program Medved kojeg koristimo za obradu građe (katalogizacija i inventarizacija) i za posudbu. Radi se zapravo o korištenju dva modula Medveda: modul Knjiga i modul Cibiga. Od ukupno pet računala u Knjižnici dva su postavljena u centralnom dijelu i iznajmljuju se korisnicima za pretraživanje Interneta i E-maila , a isto tako korisnici mogu raditi u bilo kojem instaliranom programu.

 

   
Službeni glasnikGradske komunalne odlukeZnačajni dokumentiGospodarska zona KukuzovacFotogalerijaNatječajiVažni linkoviZaštita i spašavanjeJavna nabavaPravo na pristup informacijamaProračunProstorno planska dokumentacija
Copyright 2008-2011 Grad Sinj